Smart city perspektiva u Dubrovniku

Smart city perspektiva: urbani razvoj vođen pametnim inovacijama je radionica koju je organizirao Grad Dubrovnik i Tehničko sveučilište u Beču.

Na početku same radionice okupljene je pozdravio domaćin radionice gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić ističući kako je implementacija pametne tehnologije u svakodnevni život veliki izazov, ali prednosti koje nosi sa sobom su neupitne.

Na održanoj radionici osim samog koncepta pametnih gradova razgovaralo se i strategijama razvoja pametnog grada s područja turizma, okoliša, prometa, izgradnje, energetike te komunalnog gospodarstva.

Grad Dubrovnik izrazio je spremnost za realizacijom Smart City projekta u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Beču (TU Wien) koji bi operativno provodila DURA.

Cilj provođenja projekta, koji bi s realizacijom započeo 2017. godine, je prikupljanje podataka i pokazatelja iz različitih sektora kao što su turizam, okoliš, promet, energetika i slično, a sve u cilju dobivanja cjelovite slike o kvaliteti života i uslugama koje se pružaju.

 

Povezane vijesti

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *