Pazite što skidate na pametnim telefonima

Pazite što skidate na pametnim telefonima jer će vam ih malware zaključati. Za ponovni pristup se traži otkupnina, upozoravaju iz policije.

Policija apelira da instalirate samo aplikacije sa službenih trgovina kako bi očuvali sigurnost vaših pametnih telefona. Za mobilno bankarstvo nemojte koristiti uređaje na kojima su modificirane sigurnosne postavke, odnosno rootane.

U posljednje vrijeme policija zaprima sve veći broj prijava građana kojima je malware (zlonamjerni softver) zaključao pristup na mobilnim telefonima. Kako bi se ponovo otključao pristup mobilnom telefonu, od vlasnika telefona traži se otkupnina kako bi im počinitelji dozvolili ponovni pristup“.

Iz navedenog razloga još jednom pozivamo građane na oprez te da se što više educiraju o zaštiti od zlonamjernih softvera kako bi maksimalno zaštitili svoje podatke i u potpunosti onemogućili bilo kakvu zlouporabu podataka putem mobilnih telefona”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici”.

Korisnicima preporučuju da na mobitele instaliraju samo aplikacije sa službenih trgovina te da za mobilno bankarstvo ne koriste uređaje na kojima su modificirane sigurnosne postavke, odnosno ‘rootane’ uređaje, jer se na taj način puno lakše zaobilaze sigurnosne kontrole. Isto vrijedi za korištenje nezaštićenih javnih wi-fi mreža.

Povezane vijesti

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *